Dick
A profi szakácsok, a konyha szerelmesei vagy a főállású anyukák jól tudják, milyen fontos, hogy minőségi késekkel dolgozzanak a konyhában. Vajon melyik vágóeszköz a legjobb barátunk a konyhában? Persze, hogy a szakácskés! A következő cikkben a legjobb érveket sorakoztatjuk fel ezen késtípus mellett, és szó lesz egy különleges darabról, a Red Spirit Ajaxról is.
Kolbásztöltők “legendája”
Magyarországot így szeretjük. Ízletes töltött káposzta, hagyományos népi ruházat és falusi disznóvágások. Nos, hazánk néhány jellegzetességének adottságait bizony az élelmiszeripar is kihasználja. A kolbásztöltés például már-már hagyomány, amiből elég szép kis hasznot húznak a vállalatok, kereskedések és a fogyasztók egyaránt. De vajon mi áll a kolbásztöltés legendája mögött, és milyen kolbásztöltőre van szükség, ha profi módon akarjuk végezni?
A profi késélezés titkai
Azt szokták mondani, hogy nem elég minőségi eszközöket vásárolni, azok minőségét meg is kell őrizni, ezt pedig sok esetben csak a folyamatos karbantartással lehetséges. A kések életében például az élezés rendkívül fontos. Ha rendelkezünk néhány speciális kellékkel, akkor a folyamat otthon is megoldható. A következő pár sorban a profi késélezés fortélyairól tudhatsz meg többet.