Leírás és Paraméterek
Yaxell Ran Japán Paradicsomkés fogazott 14 cm-es damaszk pengével
A konyhai elfoglaltság kapcsán mindenki két dologra törekszik. Minél kevesebb időt eltölteni ott, és az ott eltöltött idő legyen a lehető legkényelmesebb, legélvezetesebb. Mert sütni-főzni csak kedvel, csak élvezettel lehet.
Az gördülékeny konyhai tevékenység pedig éles, minőségi kések használatával kezdődik. A különböző konyhai vágóeszközök sokszor speciális feladatokra lettek kitalálva. Használatuk időt és fáradságot spórol nekünk.
A paradicsomkés noman fogazott éle simán vágja át a szilárd paradicsomhéjat, míg az osztott hegy felemeli a szeleteket. A kés sajthoz és gyümölcshöz is jól használható.
Yaxell Ran Termékcsalád
A gyártó legújabb és legelismertebb modellcsaládja. Test Winner díjas termékek. (2016,2017, Németország)
A penge a híres japán San Mai technológiával készül. Ez azt jelenti, hogy a középső réteg – a mag – keményebb, merevebb és éltartóbb, a jobb vágási teljesítmény érdekében. Ezt öleli közre két puhább rétegű acél, ami elnyeli a pengére érkező keményebb fizikai hatásokat. Rugalmasabbá és terhelhetőbbé téve a kést. Ezt a technológiát az ősi kardkovácsok fejlesztették ki a kardok készítésekor.
A Ran esetében a mag VG-10 rozsdamentes acélból készült 61HRC szuperkeményre edzve. (speciális edzési technológiát alkalmazva. Hevítés-jéghűtés-újabb hevítés) Ezt öleli körbe két puhább (55HRC) 69 rétegű damaszk acél. Így tisztelegve a kardkovácsolás ősi művészete előtt. Minden késnek más és más mintázata van, így minden darab teljesen egyedi. A hamon vonal megidézi nekünk az régmúlt japán agyagos edzés hagyományát. A pengéket a speciális, keleti késekre jellemző élszögekkel látták el. Ennek köszönhető a japán kések hihetetlen vágóképessége.
A markolat anyag fekete canvas micarta. Ez egy speciális szintetikus anyag (szövetszálmentes, hideg és hőálló vászon és gyanta keveréke) Remekül ellenáll a nedvességnek. Komfortos, tapadós fogást biztosít használat közben, akár nedves körülmények között is. A markolatot elől és hátul rozsdamentes acél bakni fogja közre. A rögzítésről két rozsdamentes acél szegecs gondoskodik.
A minőség önmagáért beszél. Minden Ran kés mikroszkópos ellenőrzésen megy át mielőtt forgalomba kerülne. A logózások kézzel kerülnek a pengére.
A Ran sorozat minden konyhai tevékenységre kínál professzionális kést.
A sütés és főzés egy kulináris élmény, utazás, ami az éles, minőségi késekkel kezdődik – vallják a Yaxell munkatársai.
Gyártó | Yaxell |
Széria | Ran |
Penge anyaga | VG-10-es 69 rétegű damaszk penge |
Penge hossza | 14 cm |
Penge keménysége | 61 HRC |
Markolat anyaga | Micarta |
Markolat színe | Fekete |
Teljes hossz | 25,5 cm |
Súly | 140 g |
Cikkszám | YXL-36005 |
Leírás
Yaxell Ran Japán Paradicsomkés fogazott 14 cm-es damaszk pengével
A konyhai elfoglaltság kapcsán mindenki két dologra törekszik. Minél kevesebb időt eltölteni ott, és az ott eltöltött idő legyen a lehető legkényelmesebb, legélvezetesebb. Mert sütni-főzni csak kedvel, csak élvezettel lehet.
Az gördülékeny konyhai tevékenység pedig éles, minőségi kések használatával kezdődik. A különböző konyhai vágóeszközök sokszor speciális feladatokra lettek kitalálva. Használatuk időt és fáradságot spórol nekünk.
A paradicsomkés noman fogazott éle simán vágja át a szilárd paradicsomhéjat, míg az osztott hegy felemeli a szeleteket. A kés sajthoz és gyümölcshöz is jól használható.
Yaxell Ran Termékcsalád
A gyártó legújabb és legelismertebb modellcsaládja. Test Winner díjas termékek. (2016,2017, Németország)
A penge a híres japán San Mai technológiával készül. Ez azt jelenti, hogy a középső réteg – a mag – keményebb, merevebb és éltartóbb, a jobb vágási teljesítmény érdekében. Ezt öleli közre két puhább rétegű acél, ami elnyeli a pengére érkező keményebb fizikai hatásokat. Rugalmasabbá és terhelhetőbbé téve a kést. Ezt a technológiát az ősi kardkovácsok fejlesztették ki a kardok készítésekor.
A Ran esetében a mag VG-10 rozsdamentes acélból készült 61HRC szuperkeményre edzve. (speciális edzési technológiát alkalmazva. Hevítés-jéghűtés-újabb hevítés) Ezt öleli körbe két puhább (55HRC) 69 rétegű damaszk acél. Így tisztelegve a kardkovácsolás ősi művészete előtt. Minden késnek más és más mintázata van, így minden darab teljesen egyedi. A hamon vonal megidézi nekünk az régmúlt japán agyagos edzés hagyományát. A pengéket a speciális, keleti késekre jellemző élszögekkel látták el. Ennek köszönhető a japán kések hihetetlen vágóképessége.
A markolat anyag fekete canvas micarta. Ez egy speciális szintetikus anyag (szövetszálmentes, hideg és hőálló vászon és gyanta keveréke) Remekül ellenáll a nedvességnek. Komfortos, tapadós fogást biztosít használat közben, akár nedves körülmények között is. A markolatot elől és hátul rozsdamentes acél bakni fogja közre. A rögzítésről két rozsdamentes acél szegecs gondoskodik.
A minőség önmagáért beszél. Minden Ran kés mikroszkópos ellenőrzésen megy át mielőtt forgalomba kerülne. A logózások kézzel kerülnek a pengére.
A Ran sorozat minden konyhai tevékenységre kínál professzionális kést.
A sütés és főzés egy kulináris élmény, utazás, ami az éles, minőségi késekkel kezdődik – vallják a Yaxell munkatársai.
Specifikáció
Gyártó | Yaxell |
Széria | Ran |
Penge anyaga | VG-10-es 69 rétegű damaszk penge |
Penge hossza | 14 cm |
Penge keménysége | 61 HRC |
Markolat anyaga | Micarta |
Markolat színe | Fekete |
Teljes hossz | 25,5 cm |
Súly | 140 g |
Cikkszám | YXL-36005 |